• Mobilizálás és Stretching Workshop

  22Március

  Mobilizálás és Stretching Workshop

  Sajnálatos módon, azáltal,hogy időnk nagy részét manapság ülő pozícióban töltjük, nagy mértékben romboljuk ízületeink mobilitását.

  A mobilis izületek azonban az egészséges és fájdalommentes élethez elengedhetetlenek. De mi is az a mobilizálás? Miért olyan fontos ez? - Ilyenkor a nem terhelt ízület teljes mozgástartományban történő átmozgatását végezzük el. Ízületi mobilitás hiányában a különböző sporttevékenységek is veszélyessé válhatnak.
  A másik, ma már köztudottan fontos és 'kell' (vagy inkább 'kellene':) , de tapasztalataim szerint gyakran elhanyagolt művelet a stretching. A stretching szó, alapvetően nyújtást jelent , melynek célja az izmok és ízületek rugalmasságának megtartása és fejlesztése. Sokan nem tudják, de az izomzat megfelelő rugalmassága rendkívül fontos tényező abban, hogy az erő és az állóképesség fejlődjön, a testtartás és a mozgás harmónikus legyen. A stretching mindenki számára ajánlott, akik hosszasan egyoldalú fizikai terhelésnek vannak kitéve (pl. ülő-vagy álló munkát végzők) , illetve azoknak, akik aktívan sportolnak és szeretnék megőrizni izmaik rugalmasságát , megelőzve ezáltal az esetleges sérüléseket.
  Amit hozz magaddal: kényelmes ruha, folyadék.

  Tegyünk együtt az egészségedért és a jobb közérzetért! Várok mindenkit szeretettel! Ha bármi kérdésed keress bátran!

Ugrás az oldal tetejére